Specialisatie

Betrouwbare expert op het gebied van farmacie

Kennis over het beste gebruik en de effecten van medicatie

Door onze rijke kennis op het gebied van farmacie en onze samenwerking met andere instellingen, zoals ziekenhuis Bernhoven, zijn wij gespecialiseerd in complexe medicatie vraagstukken.

Per 1-1-2015 levert de RegioApotheek geneesmiddelen die overgeheveld zijn naar het ziekenhuis en daardoor niet langer door de reguliere openbare apotheek geleverd mogen worden. Dit worden ook wel de dure geneesmiddelen of ziekenhuisverplaatste-zorg (ZVZ) genoemd. Hieronder vallen onder andere fertiliteitshormonen (middelen die gebruikt worden bij een kinderwens) en oncolytica (middelen die gebruikt worden bij kanker).

Middelen die onder deze overheveling vallen dienen met de juiste zorg en aandacht ingenomen te worden. Met het juiste advies en de beste uitleg begeleiden wij u graag bij deze zorg.
Om u met een ZVZ-recept snel te kunnen helpen en u onnodige wachttijd te besparen, is er een aparte balie in de RegioApotheek ingericht waar u direct door onze ZVZ-assistente geholpen wordt. Omdat er bij deze recepten wat meer handelingen verricht moeten worden dan bij een “regulier” recept en elk specialistisch middel voor aflevering extra gecontroleerd wordt door de apotheker, duurt het klaarmaken hiervan wat langer dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.