Kwaliteit

Het verlenen van specialistische farmaceutische zorg en medicatiebegeleiding

ISO-HKZ-Certificaat voor de Openbare Apotheek

Sinds 22 december 2014 is de RegioApotheek in Bernhoven in het bezit van een ISO-HKZ-Certificaat voor de Openbare Apotheek. Dit certificaat is verstrekt door Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) met als bijzonder speerpunt: “het verlenen van specialistische farmaceutische zorg en medicatiebegeleiding”.

HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. HKZ stelt kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor ruim 30 branches in Zorg en Welzijn. Bijvoorbeeld voor apotheken, VV&T, kinderopvang en GGZ. Aan deze normen is het HKZ-keurmerk verbonden. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

Het certificaat is dus een soort diploma dat wordt uitgereikt aan apotheken die hebben aangetoond een hoge kwaliteit te kunnen waarborgen ten aanzien van farmaceutische deskundigheid, veiligheid en service.
Wij zijn erg trots dat onze kwalitatieve- en patiëntgerichte werkwijze nu officieel bekroond is met een certificaat.